Gode finanskalkulatorer for din økonomi

Med fremveksten av gode nettløsninger får vi forbrukere langt bedre oversikt over økonomiske forhold som kan spare oss for penger, samt gjøre hverdagen enklere. I mange tilfeller kan noen raske tastetrykk føre til endringer vi drar nytte av enten nå, eller senere i livet. Vi har sett på noen av de mest nyttige og populære kalkulatorene for din private økonomi.

Beste kalkulator for boliglån

Finansportalen har den mest omfattende og oppdaterte kalkulatoren for den som er på jakt etter boliglån med laveste rente. Dette verktøyet har potensiale til å spare deg for svært mange penger. Ved å velge rett tilbud fra rett bank, kan du minimalisere rentekostnadene på boliglånet ditt. Finansportalens kalkulator oppdateres hele tiden alt ettersom hva bankene tilbyr, og er til stor nytte både for førstegangskjøpere og de som vil refinansiere boliglånet sitt. Mistenker du at lånet har krøpet under en av rentegrensene? Ta en rask sjekk, og se hvor mye du kan spare på å reforhandle eller bytte bank!

https://www.finansportalen.no/bank/boliglan/

Hvor mye tåler du å låne?

Et annet nyttig verktøy er kalkulatorer som hjelper deg med å finne ut av hvor mye du tåler å låne. Denne beregningen bør man absolutt foreta innen man søker om lån, uansett hva formålet er. Folk har riktignok forskjellige forbruksmønster, og de mest sparsommelige kan selvsagt tåle mer lån enn de mer spandable. Likevel får man et godt innblikk i hvilke renteutgifter man tåler basert på egen inntekt. De som er nøye på det kan prøve flere versjoner, for eksempel hos bankene DNB og Skandiabanken, eller på en tilsvarende kalkulator som er å finne på DinSide.no.

http://www.dinside.no/111154/hvor-mye-kan-jeg-laane

https://www.dnb.no/privat/laan/kalkulator/laaneevne.html

Lag budsjett med kalkulator

En av de mest nyttige kalkulatorene vi har funnet, er budsjettkalkulatoren du finner på Smartepenger.no. Med denne får du ikke bare et helt kurant budsjett, men kan også sammenligne dine egne utgifter med de gjennomsnittlige forbruksutgiftene i Norge med tall levert av SIFO (Statens Institutt for Forbruksforskning). Dette er med på å bevisstgjøre deg omkring ditt eget forbruk og kostnader, samtidig som du finner gode muligheter for sparing dersom det trengs. Kalkulatoren bruker også oppdaterte skattesatser, slik at reelle rentekostnader for eventuelle lån blir kalkulert i forhold til bruttoinntekt og så videre. Budsjettkalkulatoren egner seg for både enslige og for familier.

http://www.smartepenger.no/kalkulatorer/951-lynbudsjettkalkulator#om

Spar på strømregninga

Strømkalkulatoren på E24.no hjelper deg med å holde fyringsutgiftene nede. Her får du priser og informasjon om alle strømleverandører, med data som oppdateres kontinuerlig basert på innhentingen foretatt av Konkurransetilsynet. Alt du trenger oppgi er din bostedskommune, så får du tallene som kan spare deg for store beløp hvert eneste år. Sjekk samtidig om det lønner seg med fastpris, sporpris eller variabel pris. E24 anbefaler at man får en avtale med etterskuddsbetaling, noe du ser om leverandøren tilbyr når du får oversikten for din kommune.

http://www.dinside.no/strompriser/

Skal du bygge bolig eller hytte?

Her er kalkulatoren for deg som vil beregne byggekostnadene. Kalkulatoren er basert på Statistisk sentralbyrå sin byggekostnadsindeks for enebolig og boligblokk. Indeksen oppdateres månedlig, men tar ikke hensyn til regionale forskjeller. Dette verktøyet er nok mest nyttig for entreprenører, men den gir også gode pekepinner for vanlige folk som planlegger å bygge egen bolig. Den vil for eksempel kunne gi en indikasjon på hvilke fortjenestemarginer en entreprenør beregner når du mottar tilbudet på ditt nye hus, eller hvilke endringer i kostnader du kan forvente dersom du utsetter byggingen til neste år.

https://www.ssb.no/bkibol?fokus=true

CashFlowHvordan blir økonomien i fremtiden?

Bruk kalkulatoren fra Dagens Næringsliv om du vil beregne din egen økonomi i årene som kommer. Datagrunnlaget kommer fra Statistisk sentralbyrås prognoser, og oppdateres jevnlig. Du kan foreta justeringer i forhold til forventet inntekt, renteøkninger og generell prisstigning. Summen du sitter igjen med forteller deg noe om din egen kjøpekraft. Dermed er det mulig å enten sette seg ned og grue seg, glede seg, eller begynne allerede nå med de nødvendige tiltakene for at økonomien blir god også senere i livet. Så veldig fremsynt er kalkulatoren ikke, da den begrenser spådommene sine til fire år frem i tid. Nyttig likevel!

http://www.dn.no/privat/kalkulator/2013/09/24/slik-vil-okonomien-din-se-ut-i-fremtiden

Tjen penger på fondsparing

Sparing er en undervurdert aktivitet som vi nordmenn blir stadig dårligere på. En av grunnene er de elendige innskuddsrentene som bankene tilbyr for tiden. Fondssparing er en langt mer fruktbar affære, historisk sett. Bruker du sparekalkulatoren fra Odin Fond får du illustrert nytten, samtidig som du kan se hva slags summer du sitter igjen med ved forskjellige nivå for avkastning. Odin vil selvsagt at du velger deres fondsprodukter, men kalkulatoren er egnet uansett hvilken meglerhus du skulle velge.

http://odinfond.no/kalkulatorer/sparekalkulator/

Sparer du til noe spesielt?

Lurer du på hvor lenge du må spare for å få råd til noe du virkelig ønsker deg? Her er en sparekalkulator fra Smarte Penger som gir deg svaret. Legg inn tallene og trykk på ”Beregn”, så ser du hva som skal til. Kalkulatoren tar med beregninger av formueskatt og inflasjon dersom det er aktuelt. Du kan også legge inn forventet avkastning dersom du for eksempel sparer i bank og får innskuddsrenter.

http://www.smartepenger.no/kalkulatorer/930-hvor-mye-ma-du-spare